Ondernemers bezoeken het maandelijkse Ondernemerscafé in Zutphen voor de gezelligheid, omdat de onderwerpen hen aanspreken en vooral om te “netwerken”: andere ondernemers leren kennen en contacten onderhouden. Wie weet wat daar voor moois uit voort komt… Daarom zorgt organisator Fiona de Heus van Zutphens Persbureau ervoor dat dit “netwerken” centraal staat in het komende Ondernemerscafé bij Fort Bronsbergen op donderdag 29 september. De inloop is vanaf 18.00 uur. Aanmelden kan per mail, info@zutphenspersbureau.nl.

„Elke maand zorgen we dat een ondernemer vertelt over zijn praktijk of over een onderwerp dat alle ondernemers raakt, zoals marketing, financiën of personeelszaken. Afgelopen maand nog sprak Jan Kamphuis van Kamphuis Schilders en Weevers Zutphen over de ontwikkelingen in zijn bedrijven. Ondanks dat het bloedheet was, kwamen er toch meer dan dertig mensen naar zijn verhaal luisteren”, aldus De Heus.

Muurbloempje?

De gemiddelde opkomst van de avonden is rond de dertig mensen. „Regelmatig hoor ik berichten dat mensen elkaar gevonden hebben in het Ondernemerscafé en vervolgens zaken gaan doen. Gelukszoekers zien we ook – die komen één keer met een pak visitekaartjes en verwachten na zo’n avond met een gevulde orderportefeuille huiswaarts te keren. Zo werkt het niet. Om zaken te kunnen doen met elkaar is het nodig dat je een relatie opbouwt. Dat gaat over het algemeen niet in één avond. Tijdens zo’n bijeenkomst als muurbloempje aan de kant zitten helpt je ook niet. Je zult initiatief moeten durven nemen en op mensen afstappen. Stel je zelf helder voor en toon vooral belangstelling voor de ander.”

Tips

Als organisator van het Ondernemerscafé – ze doet dit al bijna tien jaar lang maandelijks – ziet ze dat een aantal ondernemers te verlegen is om te “netwerken” en dat sommigen moeite hebben om gefocust te blijven op hun doelen. Een aantal tips en vooral oefenen kan hen helpen. Daarom is “effectief netwerken” deze maand het thema. En het geleerde kan direct in de praktijk worden gebracht, bijvoorbeeld tijdens de gezamenlijke maaltijd – een vast onderdeel van het Ondernemerscafé.

Het Ondernemerscafé is een initiatief van Fort Bronsbergen en Zutphens Persbureau. Fort Bronsbergen is gevestigd aan Bronsbergen 25 in Zutphen. Parkeren kan gratis voor de deur. De kosten voor deelname zijn 15 euro per persoon en daar is de maaltijd bij inbegrepen. Drankjes worden apart afgerekend.

Kookworkshop in oktober

Het volgende Ondernemerscafé is op donderdag 27 oktober. Dan gaan de ondernemers onder leiding van Pierre Dekker samen koken. Het volledige programma voor 2016 is te vinden op www.ondernemerscafezutphen.nl. Aanmelden voor de avonden is gewenst: info@zutphenspersbureau.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/events/285533761826337/.

 

(foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)